Media

Mult mai cunoscuta popular sub denumirea de “criza hemoroidala”, tromboza hemoroidala reprezinta o dilatatie acuta a plexurilor venoase hemoroidale asociat cu formarea de cheaguri de sange in interior.  Este si cauza cea mai frecventa care il determina pe pacient sa se prezinte la medic datorita durerii accentuate, de multe ori insuportabile. Deoarece anatomic sunt doua tipuri de hemoroizi, interni si externi, la fel si tromboza hemoroidala poate sa apara in ambele situatii. Sigur cel mai frecvent se intalneste tromboza hemoroidala externadespre care voi vorbi pe intelesul tuturor  in acest articol si voi aborba toate aspectele ce tin de aceasta boala.


Hemoroizii - o boala foarte frecvent intalnita la nivelul populatiei adulte, prezentand o simptomatologie uneori destul de alarmanta, dar cu o adresabilitate catre medic destul de scazuta. Ca si definitie hemoroizii reprezinta o dilatatie patologica a plexurilor venoase hemoroidale de la nivelul canalului anal.  Anatomic hemoroizii sunt de doua tipuri:  interni  si externiHemorozii interni sunt cei care produc cel mai des sangerari anale, fiind considerata boala care necesita cel mai frecvent tratament. Alte simptome specifice bolii hemoroidale sunt: pruritul anal, disconfort,  durere,  prolaps, scurgeri, tenesme.  Din punctul de vedere al evolutiei bolii,  hemoroizii interni sunt clasificati  in 4 stadii.


Multe persoane au auzit de scleroterapie , o procedura minim invaziva si putin dureroasa utilizata in tratarea varicelor, dar foarte putini stiu despre indicatii, limita, tehnici, complicatii, avantaje/dezavantaje si recidiva. Voi incerca sa explic pe intelesul tuturor aceasta metoda de tratament , care a fost folosita si abandonata de mai multe ori, iar in prezent este o tehnica de baza in tratamentul varicelor fiind perfectionata si reintrodusa datorita ecografiei.


Fistula anală reprezintă o comunicare patologică între pielea perianală şi zona ano-rectală, aparută ca urmare a unui proces infecţios cripto-glandular.

Orificiul primar al fistulei este localizat, de obicei la nivelul canalului anal, iar orificiul extern este situat la nivelul tegumentului perianal. Cea mai frecventă cauză de apariţie a fistulei este infecţia anală sau abcesul perianal; statistic se consideră că aproximativ 40% dintre pacienţii cu abcese perianale dezvoltă secundar, în timp, fistula. Alte cauze etiologice, mai rar întâlnite, sunt: bolile inflamatorii ale colonului, infecţiile nespecifice, traumatisme locale, neoplasmele ano-rectale.


Venele - sunt vase sangvine care colecteaza din periferie sangele bogat in bioxid de carbon si alti cataboliti transportandu-l spre inima si plamani. Datorita sensului circulatiei venoase dinspre periferie spre centru, venele au in structura lor valve unidirectionale care nu permit caderea libera a sangelui datorita gravitatiei, indeosebi la membrele inferioare.


Misiunea noastra este imbunatatirea calitatii vietii fiecarui pacient care ne trece pragul si apeleaza la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai buna calitate si punem la dispozitie tot suportul medicilor intr-un mediu placut si sigur.